Naczynie do terriny lub pasztetu Emile Henry Natural Chic, czerwone

EH345891 Emile Henry Emile Henry
156.00 PLN
Tego produktu nie ma już w naszej ofercie. Został wycofany.

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
EH345891
Wymiary
20 x 15 cm
pojemność 1,2 l
Materiały
Ceramika
Zastosowanie

Opis produktu

Przysmak kuchni francuskiej - w polskich kuchniach.
Naczynie umożliwia przygotowanie terriny - rodzaju pasztetu z ryb, mięsa lub warzyw.
Wymieszane składniki wkłada się do ceramicznej formy i tradycyjnie piecze w kąpieli wodnej - w przeciwieństwie do zwykłego pasztetu, terrina nie jest pieczona, ale raczej gotowana w piekarniku.
Pokrywka w komplecie.

Marka

Emile Henry to wyjątkowa, francuska ceramika, której początki produkcji sięgają 1850 r. i małego, rodzinnego warsztatu w południowej Burgundii. Z biegiem lat oferta Emile Henry powiększała się i dziś naczynia żaroodporne i akcesoria kuchenne tej marki są znane i cenione na całym świecie. W ofercie Emile Henry są obecnie także specjalistyczne naczynia do wypieku bagietek, terriny, czy pasztetów. Najwyższej jakości brytfanny ceramiczne otrzymuje się przez wypalanie w 1150 stopniach Celsjusza -  są wytrzymałe na uderzenia i odporne na zmiany temperatury.
W sklepie Czerwona Maszyna bardzo cenimy fakt, że produkty Emile Henry podlegają ręcznej kontroli jakości i są podpisane od spodu inicjałem pracownika, który je sprawdzał!

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię