Forma do pieczenia chleba Emile Henry Les Spécialistes, czerwona

EH345504 Emile Henry Emile Henry
469.99 PLN
Produkt chwilowo niedostępny.


RODO
Administratorem Twoich danych osobowych jest Czerwona Maszyna 2.0 Karolina Gil Natalia Kasperowicz Sp.J. z siedzibą w Krakowie (30-149), przy ul. Balicka 56. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania ze sklepu Czerwona Maszyna, w tym dokonywania transakcji w sklepie. Umożliwiamy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Czytaj pełną treść: Ochrona Danych Osobowych

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
EH345504
Wymiary
24 x 15 x 12,5 cm
pojemność 1,8 l
Materiały
Ceramika
Zastosowanie

Opis produktu

Czerwona, ceramiczna forma Les Spécialistes Emile Henry - do pieczenia chleba. Profesjonalne wypieki w domu.

Naczynie przeznaczone do wypieku każdego rodzaju chleba, np. żytniego, bezglutenowego, na zakwasie. Wykonane ze specjalnej, ogniotrwałej ceramiki (żaroodporność do 270 stopni C).

Właściwości ceramiki, pokrywka w kształcie kopuły z dwoma otworami i dwa otwory w dnie zapewniają dobry wzrost ciasta, cyrkulację powietrza i idealny poziom wilgoci podczas pieczenia. Efekt - chrupiąca, złocista skórka i miękki miąższ.

Minirowki na spodzie formy zapobiegają przywieraniu ciasta.

Opakowanie prezentowe.

Wykonano we Francji.

Marka

Emile Henry to wyjątkowa, francuska ceramika, której początki produkcji sięgają 1850 r. i małego, rodzinnego warsztatu w południowej Burgundii. Z biegiem lat oferta Emile Henry powiększała się i dziś naczynia żaroodporne i akcesoria kuchenne tej marki są znane i cenione na całym świecie. W ofercie Emile Henry są obecnie także specjalistyczne naczynia do wypieku bagietek, terriny, czy pasztetów. Najwyższej jakości brytfanny ceramiczne otrzymuje się przez wypalanie w 1150 stopniach Celsjusza -  są wytrzymałe na uderzenia i odporne na zmiany temperatury.
W sklepie Czerwona Maszyna bardzo cenimy fakt, że produkty Emile Henry podlegają ręcznej kontroli jakości i są podpisane od spodu inicjałem pracownika, który je sprawdzał!

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię