Forma do tarty Emile Henry Ø 28 cm
Cena regularna:
towar niedostępny

Podstawowy | 0 | |
Magazyn HURTOWNIA | 11 | |
Magazyn WIRTUALNY | 100000 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 |



Opis Produktu
Każde naczynie, wytworzone ręcznie z burgundzkiej gliny, jest sygnowane znakiem artysty, który je wykonał. Wyprodukowano we Francji.
Specjalna ceramika HR, z której wykonano formę, charakteryzuje się dużą odpornością na wysokie temperatury, a więc jest przeznaczona głównie do stosowania w piekarnikach. Po wstawieniu formy do piekarnika temperatura w niej wzrasta stopniowo, a ciepło jest rozprowadzane równomiernie. Umożliwia to doskonałe wypieczenie ciasta i jednoczesne wydobycie pełni jego smaku i aromatu.
Dzięki idealnie gładkiej powierzchni ciasto nie przywiera i można je łatwo wyjąć z formy. Gotowy wypiek można również podać w niej bezpośrednio na stół - pozwala na to zarówno estetyka wykonania i kolorystyka, jak i wyjątkowe właściwości ceramiki (długo utrzymuje ciepło). Wysoka odporność szkliwa pozwala kroić wypiek w formie, bez ryzyka porysowania lub uszkodzenia.
Można myć w zmywarce.
Dane techniczne
Materiał | ceramika |
Typ produktu | Formy do pieczenia |