Garnek z wkładem do gotowania na parze Riess to garnek wysokiej jakości, energooszczędny i odporny na zadrapania.
Garnek do gotowania na parze składa się z 3 elementów - garnka, naczynia z otworami w spodzie do gotowania na parze i przezroczystej pokrywki. Gotowanie na parze pozwala zachować wiele witamin i składników pokarmowych, pozwala też ograniczyć zużycie tłuszczu.
W garnku można gotować warzywa, makarony, ryby oraz mięso. Garnek może być również używany do rozmrażania i podgrzewania potraw oraz do sterylizacji przedmiotów.
Garnek z wkładem do gotowania na parze Riess jest kwadratowy i nie ma żadnych uchwytów, co ułatwia przechowywanie, nawet w kuchniach, w których jest mało miejsca. Przezroczysta szklana pokrywa pozwala śledzić proces gotowania.
Emalia jest wytwarzana z żelaza połączonego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców. Naczynia emaliowane są zalecane dla osób z alergią na nikiel.
9 powodów, dla których powinieneś zdecydować się na garnek Riess:
- Działa na każdym rodzaju kuchenki, również na indukcji.
- Jest odporny na zadrapania.
- Jest antybakteryjny i wyjątkowo łatwy w czyszczeniu.
- Zachowuje smak i aromat potrawy.
- Wytrzymuje wysokie temperatury (do 450°C), a zalecana temperatura pracy to do 220°C.
- Nie zmienia koloru pomimo upływu lat.
- Można go w 100% recyklingować.
- Zapewnia energooszczędne gotowanie.
- Jest produkowany w Austrii, a jego produkcja jest neutralna pod względem emisji CO2.