Gładki kamień do pieczenia pizzy Emile Henry, czarny

EH797514 Emile Henry Emile Henry
259.99 PLN
Tego produktu nie ma już w naszej ofercie. Został wycofany.

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
EH797514
Wymiary
Szerokość 39 cm
Głębokość 38
Wysokość 7 cm
Materiały
Ceramika
Zastosowanie

Opis produktu

Gładki kamień do pieczenia pizzy Emile Henry w kolorze czarnym - od teraz idealna pizza codziennie w Twoim domu!

Kamień od francuskiej marki Emile Henry sprawia, że domowa pizza z piekarnika smakuje jeszcze lepiej, a ciasto równomiernie się wypieka. Wiele osób uwielbia domową pizzę, ponieważ można całkowicie samodzielnie wybrać ulubione dodatki. Jednak domowy piekarnik nie zawsze nadaje się do wypieku pizzy. Dzięki pieczeniu jej na specjalnym kamieniu z ceramiki - spód jest zawsze odpowiednio wypieczony i pyszny.

Kamień do pieczenia pizzy o średnicy wewnętrznej 36,5 cm pozwala przygotować średniej wielkości smakowitą pizzę z chrupiącym spodem. Akcesorium ma dwa wygodne uchwyty, które ułatwiają przenoszenie, a jego całkowita średnica wynosi 43,5 cm, więc można go wygodnie przechowywać w kuchennej szufladzie czy szafce.

Kamień jest bardzo uniwersalny - oprócz pizzy można go także użyć do tarty, czy foccaci. Obowiązkowe wyposażenie w każdym domu, gdzie piekarnik jest często używany, zwłaszcza że kamień można wygodnie umyć w zmywarce.

Wykonano we Francji. 10 lat gwarancji na wady producenckie.

Cechy produktu:

  • okrągły kamień do pieczenia pizzy zrobiony z ceramiki w czarnym kolorze,
  • gwarantuje równo wypieczony spód,
  • odpowiedni do pizzy, tarty czy foccaci,
  • można myć w zmywarce,
  • wykonano we Francji,
  • 10-letnia gwarancja.

Marka

Emile Henry to wyjątkowa, francuska ceramika, której początki produkcji sięgają 1850 r. i małego, rodzinnego warsztatu w południowej Burgundii. Z biegiem lat oferta Emile Henry powiększała się i dziś naczynia żaroodporne i akcesoria kuchenne tej marki są znane i cenione na całym świecie. W ofercie Emile Henry są obecnie także specjalistyczne naczynia do wypieku bagietek, terriny, czy pasztetów. Najwyższej jakości brytfanny ceramiczne otrzymuje się przez wypalanie w 1150 stopniach Celsjusza -  są wytrzymałe na uderzenia i odporne na zmiany temperatury.
W sklepie Czerwona Maszyna bardzo cenimy fakt, że produkty Emile Henry podlegają ręcznej kontroli jakości i są podpisane od spodu inicjałem pracownika, który je sprawdzał!

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię