Producent
- &k amsterdam (4)
- A di Alessi (29)
- Alessi (77)
- Authentics (1)
- Ballarini (2)
- Birkmann (3)
- Blomus (6)
- Bosign (2)
- Bovlo (20)
- Chasseur (1)
- Cilio (1)
- Emile Henry (99)
- Eva Solo (146)
- Gefu (1)
- Joseph Joseph (4)
- Kahla (3)
- Kähler (1)
- Kilner (1)
- Koziol (2)
- Lékué (6)
- Liewood (1)
- Lurch (2)
- Mastrad (3)
- Normann Copenhagen (1)
- Officina Alessi (3)
- Pavoni (7)
- Rig-Tig (10)
- Rosendahl (13)
- Scanpan (91)
- Seletti (1)
- Staub (3)
- Tala (1)
- Umbra (1)
Kolor
Materiał
Dostępność
Gotuj w najlepszych garnkach! Nasz sklep posiada duży wybór bezpiecznych dla zdrowia naczyń, garnków oraz akcesoria kuchenne znanych i cenionych marek. Garnki, rondle, patelnie, brytfanny, szybkowary – wszystko po to, aby zoptymalizować proces gotowania, pieczenia oraz smażenia. W sklepie znaleźć można eleganckie kolekcje garnków, naczynia żaroodporne, czajniki oraz zestawy do fondue i raclette.
Gotowanie i pieczenie
Gotowanie i pieczenie
W kategorii Gotowanie i pieczenie zgromadziliśmy naczynia i akcesoria kuchenne do profesjonalnego gotowania w domu. Znajdziecie Państwo tutaj przede wszystkim zestawy garnków, oraz garnki i rondle o dużej i małej pojemności, patelnie uniwersalne i specjalne – do grillowania, do smażenia jajek, lub naleśników, brytfanny i naczynia żaroodporne – do pieczenia drobiu, ryb, do lasagne i pasztetów, formy do pieczenia tortów, tarty, ciast i ciasteczek, a takže tradycyjne czajniki z gwizdkiem. Dla miłośników szybkiego i zdrowego gotowania przygotowaliśmy kategorię Szybkowary i Gotowanie na parze. Wielbiciele kuchni orientalnej znajdą u nas znakomitej jakości woki i tażiny. Osobom całkowicie zabieganym polecamy natomiast naczynia do gotowania w mikrofali. Ofertę uzupełniają drobne akcesoria ułatwiające gotowanie: funkcjonalne pokrywki, termometry kuchenne, podkładki pod gorące garnki,
Jak wybrać garnki i patelnie do profesjonalnego gotowania w domu? W pierwszej kolejności proszę dopasować wybór do typu kuchenki / płyty grzewczej na której będą Państwo gotować. Garnki i patelnie na indukcję nie zawsze nadają się do kuchenek gazowych, a te przeznaczone na gaz mogą nie działać na kuchni indukcyjnej.Wszystkie garnki i patelnie w naszym sklepie posiadają stosowne oznaczenia typu kuchni na który są przeznaczone. Na szczęście większość naszej oferty naczyń kuchennych pasuje do wszystkich typów kuchni!
Następnie należy rozważyć jakie właściwie naczynia kuchenne będą Państwu potrzebne? Jakie potrawy Państwo najchętniej gotujecie?Minimalny zestaw garnków do tradycyjnej kuchni polskiej obejmuje zwykle garnek do zupy, 2 innej wielkości do ziemniaków lub warzyw i nieco mniejszy rondel. Najkorzystniej kupić je jako zestaw garnków, cena pojedyńczych elementów bywa bowiem wyższa od ceny zestawu. Jeśli lubicie Państwo kuchnię włoską klasyczny zestaw garnków warto uzupełnić o wysoki garnek do makaronu i szparagów.
Kiedy już garnki będą wybrane, przyjdzie pora na wybór patelni. Absolutne minimum to 2 patelnie o różnych wielkościach – większa do smażenia mięsa o śrenicy 28-32 cm i mniejsza do porannej jajecznicy i odgrzewania małych porcji – o średnicy 20- 24 cm. Warto dodać takže zależnie od upodobań kulinárnych – patelnię grillową, patelnię do naleśników, lub patelnię głęboką do duszenia.
W kuchni polskiej nie może zabraknąć takže dużej brytfanny do drobiu i naczynia do zapiekania. Warto rozważyć zakup brytfanny z termometrem, gdyż łatwiej będzie kontrolować temperaturę potrawy. Naczynia żaroodporne natomiast należy wybierać kierując się jego wielkością i konkretnym rodzajem potraw, które najczęściej przygotowujemy.
Jeśli lubicie Państwo piec ciasta warto przejrzeć kategorię Formy do pieczenia, gdzie znajdą Państwo praktyczne silikonowe tortownice z ceramicznym dnem, keksówki i formy do tarty. Zwolenników muffinek i mniejszych deserów zapraszamy do kategorii Formy do babeczek i muffinów.
Kuchnię warto urozmaicać gotując czasem coś orientalnego. Do kuchni azjatyckiej niezbędne będą woki dobrej jakości, które rozgrzewają się do wysokich temparatur, tak, że warzywa i mięso można szybko i skutecznie podsmażyć. Do kuchni marokańskiej natomiast warto zaopatrzyć się w tajine (tadżin), którego można używać takže zamiast patelni głębokiej – do duszenia.