Maszynka do krojenia warzyw i owoców w makaron i wstążki, amerykańskiej firmy OXO.
Spiralizer na pewno docenią weganie, wegetarianie i wszyscy ceniący sobie zdrową, zbilansowaną dietę. Dzięki Spiralizerowi istnieje możliwość stworzenia alternatywy dla tak lubianego przez wszystkich makaronu.
Urządzenie wyposażone jest w trzy ostrza ze stali nierdzewnej oznaczone kolorami:
- Zielone ostrze (0,3 cm.) do formowania spaghetti np. z cukinii, dyni itp.
- Ostrze pomarańczowe (0,6 cm.) zamieni, np. kabaczka, w fettuccine czyli makaron wstążki
- Proste, czerwone ostrze poszatkuje bądź pokroi w plastry np. jabłko, kapustę czy kalafiora
Ostrza po wykorzystaniu i umyciu można schować do specjalnego pudełka zintegrowanego z urządzeniem. Taki sposób przechowywania zapobiega tępieniu ostrzy. Całość jest bardzo estetyczna i łatwa w przechowywaniu.
Spiralizer posiada dużą i silną przyssawkę, która służy przymocowaniu urządzenia do blatu kuchennego. Zapewnia to urządzeniu stabilność podczas pracy. Konstrukcja Spiralizera to użytkowanie łatwe i bezpieczne.
Prosty sposób rozkładania urządzenia sprawia, że całość łatwo i dokładnie można umyć w zmywarce.
Dzięki urządzeniu można przygotować wiele różnorodnych dań czy przystawek. Oto kilka przykładów:
- zakręcone frytki z ziemniaka bądź batata (usmażone lub upieczone)
- pieczone plastry jabłka posypane cukrem i cynamonem
- jabłka i gruszki do szarlotki i tarty
- surówka z poszatkowanej białej kapusty
- ciasto na pizzę z użyciem poszatkowanego kalafiora
- ziemniaki au gratin
- zapiekane spaghetti z dyni piżmowej
Możliwości jest wiele, ograniczeniem jest jedynie nasza wyobraźnia.
Do produktu dołączona jest:
- ilustrowana instrukcja obsługi (w języku polskim) książeczka z przykładowymi przepisami (w języku angielskim)