Naczynie do twarogu Lékué Native Cheese Maker
Podstawowy | 1 | |
Magazyn HURTOWNIA | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 |
towar niedostępny
Opis
Delikatny smak domowego twarożku na śniadanie.
Cheese Maker to kolejny produkt z linii Native, promującej zdrowe odżywianie. Wykonany z materiałów najwyższej jakości, umożliwia tworzenie własnych serków typu włoskiego w niecałe dwie godziny - pysznych i zdrowych, bez chemicznych utrwalaczy i konserwantów.
W komplecie:
- pojemnik-miseczka z tworzywa PBT
- polipropylenowy durszlak do przecedzania sera
- silikonowa pokrywka z miarką do odmierzania octu lub soku z cytryny
- książeczka z przepisami (m.in. w języku angielskim)
Świeży ser świetnie łączy się z wieloma różnymi smakami. Ma niski odsetek tłuszczu i jest źródłem białka w codziennej diecie.
Wskazówki:
- Umyć naczynie przed pierwszym użyciem.
- Serek zrobiony w naczyniu CHEESE MAKER należy spożyć maksimum w ciągu 3 dni.
- Przechowywać ser w lodówce, w temperaturze 2-4° C, naczynie należy zamykać silikonową przykrywką - zapobiegnie to pochłanianiu przez twaróg zapachów z lodówki.
- Naczynia można używać w kuchence mikrofalowej, przechowywać je w lodówce, myć w zmywarce. Nie używać funkcji "grill" w kuchence mikrofalowej. Nie umieszczać bezpośrednio pod źródłem ciepła. Do mycia pokrywy nie używać ostrych gąbek.
- Nie stosować ostrych narzędzi.
- Używać rękawic kuchennych, gdy naczynie jest gorące.
Dane techniczne
Wymiary | 14,5 x 17 x 13 cm pojemność 1 l |
Kolor | biały |
Materiał | tworzywo sztuczne |