Nóż do porcjowania Tojiro Shippu Black 21 cm

Podstawowy 0
Magazyn HURTOWNIA 5
Magazyn WIRTUALNY 100000
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Dostępność: na zamówienie
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 899,00 zł 899.00
ilość szt.

towar niedostępny

Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-1599

Opis

Nóż do porcjowania Tojiro Shippu Black przeznaczony jest głównie do mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, długie ostrze ( 21 cm), które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą długość kawałka mięsa płynnie, nie klinując się i nie szarpiąc mięsa, jak noże o grubszym ostrzu.

Profesjonalne noże Tojiro Shippu Black to wyjątkowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej, która składa się z 63 warstw stali z czego 37 warstw stali nierdzewnej, osłania niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.

Wszystkie noże Tojiro wykonane są z najwyższej jakości naturalnych materiałów, dlatego warto o nie odpowiednio zadbać.

Proszę zapoznać się z instrukcją użytkowania i pielęgnacji.

Przygotowanie do użycia:

  • Nowy nóż należy dokładnie obejrzeć, w przypadku stwierdzenia defektów, proszę go nie używać i zgłosić ten fakt do sklepu, w którym narzędzie zostało nabyte.
  • Przed pierwszym użyciem należy umyć nóż miękką gąbką z łagodnym płynem do mycia naczyń a następnie dokładnie wypłukać i wytrzeć do sucha.

Użytkowanie:

  • Należy używać noża ostrożnie.
  • Nie należy używać noża, gdy ten pęknie lub się odkształci.
  • Należy dbać o ostrze podczas używania.
  • Zaleca się przechowywanie noży z dala od dzieci.
  • Nóż służy do krojenia, nie należy nim skrobać.
  • Do krojenia twardych produktów takich jak drobne kości (np. z ryb lub drobiu) czy kraby zaleca się używać noża Deba
  • Nie należy używać noża na twardych powierzchniach takich jak szkło, kamień lub metal
  • Nie używać noża do otwierania (puszek, butelek, słoików itp.
  • Nie kroić zmrożonej żywności przed całkowitym rozmrożeniem

Pielęgnacja:

  • Przechowywać czysty i suchy, nie pozostawiać brudnego noża (np. soki z cytryny po pewnym czasie mogą spowodować odbarwienia na stali)
  • Myć w ręcznie w letniej wodzie, nie myć w zmywarkach- te nieodwracalnie niszczą ostrza
  • Rękojeści z surowego drewna impregnować olejem lnianym
  • Klingę suszymy delikatną ściereczką, nie szorować - można w ten sposób porysować stal
  • Klingę ze rdzewnej stali impregnujemy olejem jadalnym.
  • Nie przetrzymywać noża w wodzie.
  • Nie myć w zmywarkach.
  • Nie dopuszczać do całkowitego stępienia noża, ostrość powinno się podtrzymywać za pomocą kamienia o drobnej granulacji (1000-4000)

Dane techniczne

Wymiary Długość całkowita: 36 cm, Długość ostrza: 21 cm
Materiał stal, drewno

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium