Do końca promocji:

  • dni
  • godź
  • min
  • sek

Black Week - Tydzień pełen okazji, które musisz złapać!

Sprawdź naszą ofertę Black Week tutaj!

Nóż do porcjowania Tojiro Zen Dąb 21 cm

Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-569D
Cena: 539,00 zł

Cena regularna:

539.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-569D
Podstawowy 0
Magazyn HURTOWNIA 7
Magazyn WIRTUALNY 100000
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Wysyłka: 24 godziny
Koszt dostawy: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
DARMOWA DOSTAWA od 300 zł
Dostępność: na zamówienie

Opis Produktu

Nóż do porcjowania Tojiro Zen Dąb przeznaczony jest głównie do mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, długie ostrze ( 21 cm), które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą długość kawałka mięsa płynnie, nie klinując się i nie szarpiąc mięsa, jak noże o grubszym ostrzu.

Seria Tojiro Zen Dąb to kwintesencja filozofii marki. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej klasy noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Noże Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa z serii Zen są ostrzone jednostronnie. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Dębowe rękojeści w kształcie litery D zostały wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.

Wszystkie noże Tojiro wykonane są z najwyższej jakości naturalnych materiałów, dlatego warto o nie odpowiednio zadbać.

Proszę zapoznać się z instrukcją użytkowania i pielęgnacji.

Przygotowanie do użycia:

  • Nowy nóż należy dokładnie obejrzeć, w przypadku stwierdzenia defektów, proszę go nie używać i zgłosić ten fakt do sklepu, w którym narzędzie zostało nabyte.
  • Przed pierwszym użyciem należy umyć nóż miękką gąbką z łagodnym płynem do mycia naczyń a następnie dokładnie wypłukać i wytrzeć do sucha.

Użytkowanie:

  • Należy używać noża ostrożnie.
  • Nie należy używać noża, gdy ten pęknie lub się odkształci.
  • Należy dbać o ostrze podczas używania.
  • Zaleca się przechowywanie noży z dala od dzieci.
  • Nóż służy do krojenia, nie należy nim skrobać.
  • Do krojenia twardych produktów takich jak drobne kości (np. z ryb lub drobiu) czy kraby zaleca się używać noża Deba
  • Nie należy używać noża na twardych powierzchniach takich jak szkło, kamień lub metal
  • Nie używać noża do otwierania (puszek, butelek, słoików itp.
  • Nie kroić zmrożonej żywności przed całkowitym rozmrożeniem

Pielęgnacja:

  • Przechowywać czysty i suchy, nie pozostawiać brudnego noża (np. soki z cytryny po pewnym czasie mogą spowodować odbarwienia na stali)
  • Myć w ręcznie w letniej wodzie, nie myć w zmywarkach- te nieodwracalnie niszczą ostrza
  • Rękojeści z surowego drewna impregnować olejem lnianym
  • Klingę suszymy delikatną ściereczką, nie szorować - można w ten sposób porysować stal
  • Klingę ze rdzewnej stali impregnujemy olejem jadalnym.
  • Nie przetrzymywać noża w wodzie.
  • Nie myć w zmywarkach.
  • Nie dopuszczać do całkowitego stępienia noża, ostrość powinno się podtrzymywać za pomocą kamienia o drobnej granulacji (1000-4000)

Dane techniczne

Wymiary Długość całkowita: 35,2 cm, Długość ostrza: 21 cm
Materiał stal, drewno

Koszty & rodzaje dostaw Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium