Nóż kucharza Global G 20 cm, żłobiony

G-77 Global Global
449.00 PLN
449,00 zł
Dostawa gratis
Wysyłka: do 5 dni roboczych. Produkt dostępny w magazynie
Odbierz w salonie w Krakowie: w tym samym terminie
Zamów przez tel. 502 354 464 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
G-77
Wymiary
Długość ostrza: 20 cm
Materiały
stal szlachetna CROMOVA 18 SANSO (18% chromu) o twardości 58-59 HRC
Ograniczenia

Opis produktu

Praktyczny nóż kucharza Global z serii G o ostrzu długości 20 cm. Ten japoński nóż jest idealny do krojenia mięsa i warzyw, szatkowania, plastrowania i cięcia składników. Jest dobrze wyprofilowany co gwarantuje wygodę i swobodę ruchów. Żłobione ostrze zapobiega przyklejaniu się plasterków do ostrza. Jest to doskonały wybór dla każdego szefa kuchni.
Japońskie noże Global są znane na całym świecie. Tradycja marki sięga 1954 r. i jest kontynuacją wielowiekowej filozofii wytwarzania noży tak doskonałych, jak słynne, samurajskie miecze. Pierwszy nóż serii Global zaprojektował w 1985 r. Komin Yamada – od tego czasu ich popularność na świecie rośnie, a zadowolenie klientów sprawia, że nie potrzebują dodatkowej reklamy.
Podstawowe cechy noży Global:

  • Klinga wykonana z doskonałej, wysokowęglowej stali nierdzewnej CROMOVA 18 (18% chromu, molibdenu i wanadu)
  • Skala twardości stali 56-58 w skali C Rockwella (uzyskana poprzez specjalne obrabianie: najpierw w 1000 stopni Celsjusza, potem w -80 stopniach tzw. obróbki podzerowej). Taka twardość jest gwarantem niezwykłej ostrości, którą nóż zachowuje znacznie dłużej niż inne
  • Charakterystyczny, wypukły szlifem głowni (widać go w przekroju poprzecznym) : to dzięki niemu ostrze kroi o wiele skuteczniej i świetnie radzi sobie z różnymi konsystencjami siekanych produktów
  • Idealne wyważenie, które sprawia, że nóż świetnie leży w dłoni, jest lekki i „nie ciąży” podczas krojenia
  • Brak zakamarków, w których mogłyby się zbierać pozostałości krojonych produktów
  • Rękojeść pokryta regularnie rozmieszczonymi wgłębieniami (kropki) – to przyciemniony laserem metal, który nie ślizga się w dłoni i zapewnia mocny, pewny i stabilny chwyt noża
  • Łatwo się je czyści i szybko ostrzy

Noże Global pierwszorzędnie sprawdzają się w kuchniach domowych i tych prowadzonych przez profesjonalnych kucharzy. Dziś sięgają po nie mistrzowie kuchni na całym świecie.
To noże wielokrotnie nagradzane w prestiżowych konkursach jakości i wzoru na całym świecie.

Marka

Global to japońska marka zajmująca się produkcją wyjątkowo ostrych i trwałych noży kuchennych. Tradycja ich produkcji sięga 1954 r. i jest kontynuacją wielowiekowej filozofii wytwarzania noży tak doskonałych, jak słynne, samurajskie miecze. Noże Global są wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej Cromova 18, (18% stali, molibden i wanad). W procesie produkcyjnym materiał najpierw podgrzewa się do temperatury 1000 stopni, a następnie poddaje obróbce podzerowej - schładza do temperatury -80 i ponownie podgrzewa dzięki czemu uzyskuje on twardość na poziomie 56-58 w skali C Rockwella. Noże tak wykonane zachowują ostrość o wiele dłużej niż produkty z innych stopów i są wyjątkowo odporne na rdzę, przebarwienia czy korozję. Wypukły szlif głowni noży Global sprawia że ostrze jest mocniejsze, kroi skuteczniej, a krojone produkty łatwo odchodzą od ostrza. Charakterystyczne „kropeczki” - wgłębienia w rękojeści gwarantuje pewny uchwyt i zapobiegają wyślizgnięciu się noża z dłoni.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię