Nóż Nakiri Tojiro Shippu 16,5 cm

Nóż Nakiri Tojiro Shippu 16,5 cm
  • promocja
Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-598
Cena: 670,65 zł

Cena regularna: 789,00 zł

670.65
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 631,20 zł

Promocja trwa do 16 czerwca 2025

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-598
Podstawowy 0
Magazyn HURTOWNIA 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 100000
Wysyłka: 24 godziny
Koszt dostawy: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
DARMOWA DOSTAWA od 300 zł
Dostępność: na zamówienie

Opis Produktu

Nóż Nakiri Tojiro Shippu wyglądem przypomina tasak, jednak jest delikatniejszy - przeznaczony do siekania warzyw czy ziół. Jeśli spróbujemy nożem Nakiri pokroić mięso z kośćmi, możemy go łatwo uszkodzić.

Profesjonalne noże Tojiro Shippu to wyjątkowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej, która składa się z 63 warstw stali z czego 37 warstw stali nierdzewnej, osłania niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Piękny, wielowarstwowy materiał powstaje zgodnie z tradycyjnymi technikami wykuwania stali, dzięki czemu nóż służy użytkownikom dłużej niż przeciętny nóż ze zwykłych materiałów. Wygodne, dębowe rękojeści zamocowano pierścieniem z bawolego rogu, który stopniowo zaciska się wokół nasady i zapobiega wysunięciu się klingi.

Wszystkie noże Tojiro wykonane są z najwyższej jakości naturalnych materiałów, dlatego warto o nie odpowiednio zadbać.

Proszę zapoznać się z instrukcją użytkowania i pielęgnacji.

Przygotowanie do użycia:

  • Nowy nóż należy dokładnie obejrzeć, w przypadku stwierdzenia defektów, proszę go nie używać i zgłosić ten fakt do sklepu, w którym narzędzie zostało nabyte.
  • Przed pierwszym użyciem należy umyć nóż miękką gąbką z łagodnym płynem do mycia naczyń a następnie dokładnie wypłukać i wytrzeć do sucha.

Użytkowanie:

  • Należy używać noża ostrożnie.
  • Nie należy używać noża, gdy ten pęknie lub się odkształci.
  • Należy dbać o ostrze podczas używania.
  • Zaleca się przechowywanie noży z dala od dzieci.
  • Nóż służy do krojenia, nie należy nim skrobać.
  • Do krojenia twardych produktów takich jak drobne kości (np. z ryb lub drobiu) czy kraby zaleca się używać noża Deba
  • Nie należy używać noża na twardych powierzchniach takich jak szkło, kamień lub metal
  • Nie używać noża do otwierania (puszek, butelek, słoików itp.
  • Nie kroić zmrożonej żywności przed całkowitym rozmrożeniem

Pielęgnacja:

  • Przechowywać czysty i suchy, nie pozostawiać brudnego noża (np. soki z cytryny po pewnym czasie mogą spowodować odbarwienia na stali)
  • Myć w ręcznie w letniej wodzie, nie myć w zmywarkach- te nieodwracalnie niszczą ostrza
  • Rękojeści z surowego drewna impregnować olejem lnianym
  • Klingę suszymy delikatną ściereczką, nie szorować - można w ten sposób porysować stal
  • Klingę ze rdzewnej stali impregnujemy olejem jadalnym.
  • Nie przetrzymywać noża w wodzie.
  • Nie myć w zmywarkach.
  • Nie dopuszczać do całkowitego stępienia noża, ostrość powinno się podtrzymywać za pomocą kamienia o drobnej granulacji (1000-4000)

Dane techniczne

Wymiary Długość całkowita: 30,6 cm, Długość ostrza: 16,5 cm
Materiał stal, drewno
Typ produktu Noże; nożyce i ostrzałki

Bezpieczeństwo

Koszty & rodzaje dostaw Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium