Do końca promocji:

  • dni
  • godź
  • min
  • sek

Black Week - Tydzień pełen okazji, które musisz złapać!

Sprawdź naszą ofertę Black Week tutaj!

Nóż Nakiri Tojiro Zen Dąb 16,5 cm

Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-568D
Cena: 539,00 zł

Cena regularna:

539.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Tojiro
Kod produktu: FD-568D
Podstawowy 0
Magazyn HURTOWNIA 30
Magazyn WIRTUALNY 100000
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Magazyn WIRTUALNY 0
Wysyłka: 24 godziny
Koszt dostawy: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
DARMOWA DOSTAWA od 300 zł
Dostępność: na zamówienie

Opis Produktu

Japoński nóż Nakiri Tojiro Zen Dąb przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki cienkiej, prostokątnej klindze można uzyskać bardzo cienkie plastry, a także przenieść pokrojone składniki do miski lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Nóż Nakiri choć kształtem przypomina tasak nie jest przeznaczony do krojenia twardych chrząstek czy kości.

Seria Tojiro Zen Dąb to kwintesencja filozofii marki. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej klasy noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Noże Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa z serii Zen są ostrzone jednostronnie. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Dębowe rękojeści w kształcie litery D zostały wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.

Wszystkie noże Tojiro wykonane są z najwyższej jakości naturalnych materiałów, dlatego warto o nie odpowiednio zadbać.

Proszę zapoznać się z instrukcją użytkowania i pielęgnacji.

Przygotowanie do użycia:

  • Nowy nóż należy dokładnie obejrzeć, w przypadku stwierdzenia defektów, proszę go nie używać i zgłosić ten fakt do sklepu, w którym narzędzie zostało nabyte.
  • Przed pierwszym użyciem należy umyć nóż miękką gąbką z łagodnym płynem do mycia naczyń a następnie dokładnie wypłukać i wytrzeć do sucha.

Użytkowanie:

  • Należy używać noża ostrożnie.
  • Nie należy używać noża, gdy ten pęknie lub się odkształci.
  • Należy dbać o ostrze podczas używania.
  • Zaleca się przechowywanie noży z dala od dzieci.
  • Nóż służy do krojenia, nie należy nim skrobać.
  • Do krojenia twardych produktów takich jak drobne kości (np. z ryb lub drobiu) czy kraby zaleca się używać noża Deba
  • Nie należy używać noża na twardych powierzchniach takich jak szkło, kamień lub metal
  • Nie używać noża do otwierania (puszek, butelek, słoików itp.
  • Nie kroić zmrożonej żywności przed całkowitym rozmrożeniem

Pielęgnacja:

  • Przechowywać czysty i suchy, nie pozostawiać brudnego noża (np. soki z cytryny po pewnym czasie mogą spowodować odbarwienia na stali)
  • Myć w ręcznie w letniej wodzie, nie myć w zmywarkach- te nieodwracalnie niszczą ostrza
  • Rękojeści z surowego drewna impregnować olejem lnianym
  • Klingę suszymy delikatną ściereczką, nie szorować - można w ten sposób porysować stal
  • Klingę ze rdzewnej stali impregnujemy olejem jadalnym.
  • Nie przetrzymywać noża w wodzie.
  • Nie myć w zmywarkach.
  • Nie dopuszczać do całkowitego stępienia noża, ostrość powinno się podtrzymywać za pomocą kamienia o drobnej granulacji (1000-4000)

Dane techniczne

Wymiary Długość całkowita: 30,5 cm, Długość ostrza: 16,5 cm
Materiał stal, drewno

Koszty & rodzaje dostaw Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium