Nóż Santoku Tojiro Origami 16,5 cm

F-771 Tojiro Tojiro
399.00 PLN
Produkt chwilowo niedostępny.


RODO
Administratorem Twoich danych osobowych jest Czerwona Maszyna 2.0 Karolina Gil Natalia Kasperowicz Sp.J. z siedzibą w Krakowie (30-149), przy ul. Balicka 56. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania ze sklepu Czerwona Maszyna, w tym dokonywania transakcji w sklepie. Umożliwiamy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Czytaj pełną treść: Ochrona Danych Osobowych

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
F-771
Wymiary
Długość całkowita: 30,2 cm, długość ostrza: 16,5 cm
Materiały
stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Ograniczenia

Opis produktu

Nóż Santoku Tojiro Santoku o długości ostrza 16,5 cm z szeroką klingą służy głównie do krojenia mięs, warzyw i owoców, które można później łatwo przenieść na patelnię lub do salaterki. Ten praktyczny nóż jest japońskim odpowiednikiem europejskiego noża kucharza.
Niezwykła seria noży Tojiro Origami wyróżnia się geometrycznym designem, który nawiązuje do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż z serii Origami powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, co za tym idzie opóźnia starzenie się noża i wyklucza problem rdzewienia w miejscach styku spawanych części.
Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt. Rękojeść w środku jest pusta, co sprawia że noże są bardzo lekkie. Technika origami podkreśla piękno stalowych noży i czyni je praktycznie niezniszczalnymi. Ten nowatorski projekt marki Tojiro zdobył prestiżową nagrodę iF Design Award w 2012 roku.

Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Nagrody

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię