Nóż szefa kuchni Kyocera Kyotop 15,5 cm

KT-155-HIP-D Kyocera Kyocera
1245.00 PLN
Tego produktu nie ma już w naszej ofercie. Został wycofany.

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
KT-155-HIP-D
Wymiary
Długość ostrza 15,5 cm
Materiały
Ceramika, drewno Pakkawood
Ograniczenia

Opis produktu

Klasyczny, profesjonalny nóż szefa kuchni Kyocera Kyotop. Sprawdzi się do krojenia warzyw, porcjowania mięsa oraz drobnego siekania ziół. Wyróżnia się obniżonym czubkiem oraz doskonale wyprofilowanym, szerokim ostrzem, z którego pomocą można przenieść szatkowane produkty prosto na patelnię. Ten profesjonalny gadżet docenią szefowie kuchni oraz pasjonaci gotowania. Nóż został wyposażony w wygodną rękojeść, wykonaną z odpornego na wilgoć drewna Pakkawood i stali szlachetnej szczotkowanej. Jego ostrze wyprodukowano z najczystszej i najtwardszej ceramiki na świecie stosowanej do produkcji noży. Dodatkowo klinga jest spiekana w temperaturze 1500oC, pod ciśnieniem sięgającym 20 000 t/m2 (metoda HIP – prasowanie izostatyczne na gorąco).

Ceramiczne noże marki Kyocera charakteryzują się wysoką odpornością na uszkodzenia, a także nie niszczeją pod wpływem działania kwasów czy zasad. Co najważniejsze – nie ulegają korozji i nie pozostawiają metalicznego posmaku na krojonych produktach. Noże są wyposażone w twarde klingi, które nigdy nie rdzewieją i zachowują perfekcyjną ostrość przez długi czas. Zanim noże Kyocera trafią na rynek są starannie ostrzone i dokładnie polerowane. Następnie przechodzą szereg testów, które sprawdzają ich wytrzymałość, giętkość oraz ostrość klingi. Narzędzia od marki Kyocera są produkowane w Japonii. Wyróżniają się nie tylko solidnym wykonaniem z wysokiej jakości materiałów, ale również eleganckim, przemyślanym wykończeniem.

Zaleca się:

  • myć ręcznie (delikatnym detergentem)
  • używać na desce drewnianej lub plastikowej
  • kroić w linii prostej
  • nie należy używać do: podważania słoików, otwierania puszek, krojenia zamrożonych produktów, łamania kości

Marka

Kyocera specjalizuje się w wytwarzaniu wyposażenia kuchni z ceramiki o specjalnych właściwościach. Od ponad 30 lat Kyocera jest producentem noży ceramicznych o niezwykłej ostrości. Noże te zyskały dużą popularność wśród najlepszych kucharzy na świecie, a także wśród kucharzy - hobbystów. W sklepie Czerwona Maszyna cenimy kolekcje noży i drobne akcesoria kuchenne Kyocera za wyjątkową ostrość, która utrzymuje się dłużej niż w jakichkolwiek stalowych narzędziach kuchennych.

Narzędzia kuchenne Kyocera nie korodują i nie niszczeją pod wpływem działania kwasów czy zasad, a ich wyjątkowo gładka powierzchnia nie przepuszcza zarazków, olejów ani soli. Noże ceramiczne Kyocera są obojętne chemicznie i nie wydzielają jonów metali, więc nie zmieniają smaku ani koloru produktów – krojone nimi warzywa czy owoce nie brązowieją i nie grozi im metaliczny posmak. Ultralekkie ceramiczne klingi zachowują niewiarygodną ostrość o wiele dłużej niż ich metalowe odpowiedniki i nigdy nie rdzewieją. 

Noże i obieraczki Kyocera są wykonane z bardzo twardej ceramiki (ustępuje pod względem twardości jedynie diamentowi) i są zdrową alternatywą tradycyjnych stalowych narzędzi.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię