Nóż szefa kuchni Tojiro High Powder 24 cm

F-521 Tojiro Tojiro
1489.00 PLN
Tego produktu nie ma już w naszej ofercie. Został wycofany.

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
F-521
Wymiary
Długość ostrza 24 cm
Długość noża 37 cm
Materiały
Stal szlachetna VG-10, drewno pakka

Opis produktu

Nóż szefa kuchni Tojiro High Powder o długości ostrza 24 cm idealny do każdej kuchni dzięki swojej ogromnej ostrości i wszechstronności.

Uniwersalny nóż szefa kuchni japońskiej marki Tojiro specjalizującej się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych. Z jego pomocą możesz porcjować mięso, kroić pożywne warzywa i siekać aromatyczne zioła.

Ostrze noża pokryto 3-warstwowym laminatem z czarnymi elementami, a rdzeń - wykonano ze stali proszkowej R2 - specjalnej stali nierdzewnej, której stop charakteryzuje się ogromną twardością i długim trzymaniem ostrości. Twardość ostrza wynosi 64 HRC +/- 1.  

Ostrze posiada charakterystyczne młotkowanie, dzięki czemu krojone produkty nie przywierają do klingi. Rękojeść noża wykonana została z drewna pakka, które jest odporne na wilgoć, ale nie w 100%, dlatego po użytku powinno się umyć nóż i od razu go wysuszyć.

3 eleganckie, srebrne nity dodają całej formie noża elegancji i sprawiają, że pasuje on do każdej kuchni. Całe narzędzie idealnie leży w dłoni i sprawdzi się w każdej kuchni. 

Cechy produktu:

  • nóż o długości ostrza 24 cm idealny do wszelkiego rodzaju prac jak szatkowanie, porcjowanie i siekanie,
  • ostrze wykonane ze specjalnej stali proszkowej R2, której stop charakteryzuje się ogromną twardością i ostrością,
  • całkowita długość noża z rękojeścią wynosi 37 cm,
  • ostrze pokryto 3-warstwowym laminatem i charakterystycznym młotkowaniem zapobiegającym przywieraniu żywności,
  • rączka z drewna pakka pewnie leży w dłoni podczas krojenia,
  • 3 srebrne nity na rękojeści nadają nożowi nowoczesną formę.





Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię