Nóż szefa kuchni Tojiro Origami 18 cm

F-772 Tojiro Tojiro
399.00 PLN
Produkt chwilowo niedostępny.


RODO
Administratorem Twoich danych osobowych jest Czerwona Maszyna 2.0 Karolina Gil Natalia Kasperowicz Sp.J. z siedzibą w Krakowie (30-149), przy ul. Balicka 56. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania ze sklepu Czerwona Maszyna, w tym dokonywania transakcji w sklepie. Umożliwiamy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Czytaj pełną treść: Ochrona Danych Osobowych

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
F-772
Wymiary
Długość całkowita: 33,3 cm, długość ostrza: 18 cm
Materiały
stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Ograniczenia

Opis produktu

Praktyczny japoński nóż kucharza Tojiro Origami może być używany do krojenia mięsa i ryb, cięcia warzyw i owoców, siekania cebuli i zieleniny oraz do bardziej wymagających zadań. Nóż ma dwustronny, wypukły szlif i dość szeroką klingę o długości ostrza 18 cm.
Niezwykła seria noży Tojiro Origami wyróżnia się geometrycznym designem, który nawiązuje do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż z serii Origami powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, co za tym idzie opóźnia starzenie się noża i wyklucza problem rdzewienia w miejscach styku spawanych części.
Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt. Rękojeść w środku jest pusta, co sprawia że noże są bardzo lekkie. Technika origami podkreśla piękno stalowych noży i czyni je praktycznie niezniszczalnymi. Ten nowatorski projekt marki Tojiro zdobył prestiżową nagrodę iF Design Award w 2012 roku.

Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Nagrody

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię