Nóż szefa kuchni Tojiro Shippu 21 cm

FD-594 Tojiro Tojiro
759.00 PLN
759,00 zł
Dostawa gratis
Wysyłka: do 5 dni roboczych. Produkt dostępny w magazynie
Odbierz w salonie w Krakowie: w tym samym terminie
Zamów przez tel. 123 124 000 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
FD-594
Wymiary
Długość ostrza: 21 cm
Materiały
Drewno dębowe, stal damasceńska

Opis produktu

Japońska jakość! Doskonale wyważony nóż szefa kuchni: z krótką rączką, która ułatwia manewrowanie długim ostrzem. Stworzony do krojenia, siekania, szatkowania i porcjowania produktów.
Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce ostrości. Seria Shippu to noże wykute ręcznie z 37 warstw szlachetnej stali damasceńskiej (ultratwardy rdzeń - VG-10), w skomplikowanym procesie, który nadaje im ostrość brzytwy! Ergonomiczna rękojeść jest obrabiana ręcznie, z szlifowanego dębu japońskiego o kształcie tzw. kasztana. Dodatkowo pokryto ją specjalnym laminatem, dzięki czemu jest niezwykle wytrzymała.
Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii i kunsztu opanowanego przez wieloletnią tradycję.

Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię