Nóż szefa kuchni Tojiro Zen 21 cm, z dębową rękojeścią

FD-564D Tojiro Tojiro
459.00 PLN
459,00 zł
Dostawa gratis
Wysyłka: do 5 dni roboczych. Produkt dostępny w magazynie
Odbierz w salonie w Krakowie: w tym samym terminie
Zamów przez tel. 123 124 000 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
FD-564D
Wymiary
Długość ostrza: 21 cm
Materiały
Stal, drewno

Opis produktu

Japońska jakość! Ręcznie wykuty nóż szefa kuchni: o ostrzu, którego długość i szerokość pozwala na wszechstronne wykorzystanie go w kuchni. Do krojenia, plastrowania, siekania, przecinania i szatkowania.
Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce ostrości. Seria Zen z dębową rękojeścią to noże wykute ręcznie z 3 warstw szlachetnej stali węglowej (ultratwardy rdzeń - VG-10 i 2 warstwy stali chromowanej nierdzewnej), w skomplikowanym procesie, który nadaje im ekstremalną ostrość! Ergonomiczna rękojeść jest obrabiana ręcznie, z szlifowanego dębu japońskiego o kształcie tzw. kasztana.
Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii i kunsztu opanowanego przez wieloletnią tradycję.

Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię