Nóż Tako Sashimi Bunmei 21 cm

1803210 Bunmei Bunmei
334.00 PLN
Produkt chwilowo niedostępny.


RODO
Administratorem Twoich danych osobowych jest Czerwona Maszyna 2.0 Karolina Gil Natalia Kasperowicz Sp.J. z siedzibą w Krakowie (30-149), przy ul. Balicka 56. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania ze sklepu Czerwona Maszyna, w tym dokonywania transakcji w sklepie. Umożliwiamy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Czytaj pełną treść: Ochrona Danych Osobowych

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
1803210
Wymiary
Długość całkowita: 35,5 cm, długość ostrza: 21 cm
Materiały
stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa, drewno magnolii
Ograniczenia

Opis produktu

Nóż Bunmei Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa Tako po japońsku znaczy ośmiornica. Taką nazwę nóż zawdzięcza swoim zaletom: nóż Tako szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został zaprojektowany tak, aby wykonywać nim jedno, płynne cięcie.
Noże marki Bunmei są przeznaczone dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych narzędzi. Rękojeści noży Bunmei zostały wykonane ze szlachetnego drewna magnolii, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Marka

Marka Bunmei to siostra znanego na całym świecie prodcenta noży Global. Dzieło firmy Yoshikin, która od ponad 30 lat zajmuje się produkcją doskonałych noży kuchennych. W ofercie marki znajdziesz noże pzeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Rękojeści noży Bunmei zostały wykonane ze szlachetnego drewna magnolii, które zapewnia dobry chwyt. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię