Nóż Tojiro High Powder Santoku 17 cm

F-517 Tojiro Tojiro
1059.00 PLN
Tego produktu nie ma już w naszej ofercie. Został wycofany.

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
F-517
Wymiary
Długość 30,2 cm
Długość ostrza 17 cm
Szerokość klingi 4,6 cm
Materiały
Stal, micarta

Opis produktu

Nóż kuchenny Tojiro Limited 2019 Santoku to kwintesencja jakości oraz elegancji.

Ostrze noża posiada optymalną długość 17 cm długości, a rękojeść 13,2 cm. Klinga została wykonana z laminatu 3-warstwowego, a rękojeść z micarty - laminatu powstałego z kompozytów z lnu, płótna, papieru, włókna szklanego, włókna węglowego lub innych tkanin z tworzywa termoutwardzalnego.

Nóż jest wszechstronny i przeznaczony głównie do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Cienkie ostrze sprawia, że z łatwością pokroisz nim chleb, posiekasz zioła czy poplastrujesz owoce. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Cechy produktu:

  • wszechstronne zastosowanie
  • wysokiej jakości wykonanie - 3-warstwowe laminowanie i drewno pakka
  • solidne, szerokie ostrze
  • dobrze wyprofilowana rękojeść
  • poręczność oraz komfortowe użytkowanie.

Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię