Nóż uniwersalny Tojiro Limited, 12 cm

F-1100 Tojiro Tojiro
399.00 PLN
399,00 zł
Dostawa gratis
Wysyłka: do 5 dni roboczych. Produkt dostępny w magazynie
Odbierz w salonie w Krakowie: w tym samym terminie
Zamów przez tel. 502 354 464 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
F-1100
Wymiary
Długość noża 23 cm
Długość ostrza 12 cm
Szerokość klingi 2,5 cm
Waga 71 g
Materiały
Stal szlachetna VG-10, drewno pakka

Opis produktu

Nóż uniwersalny Tojiro Limited o długości 12 cm to wszechstronne narzędzie przeznaczone do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów.

Uniwersalny nóż japońskiej marki Tojiro specjalizującej się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych. Przeznaczony do krojenia, obierania i czyszczenia małych i średnich produktów: warzyw, owoców, ziół itp. Jest wyjątkowo lekki - waży 71 gramów - dzięki czemu manewruje się nim z dużą swobodą, zarówno krojąc na desce, jak i trzymając w dłoni.

Ostrze noża Limited pokryto 3-warstwowym  laminatem z czarnymi elementami, a rdzeń - wykonano z VG-10 - specjalnej stali nierdzewnej, której stop powstał w Japonii i jest wykorzystywany do produkcji noży najwyższej jakości. Twardość ostrza wynosi 61 HRC +/- 1.

Rękojeść noża wykonana została z drewna pakka, które jest odporne na wilgoć, ale nie w 100%, dlatego po użytku powinno się umyć nóż i od razu go wysuszyć. Całe narzędzie idealnie leży w dłoni i sprawdzi się w każdej kuchni.

Cechy produktu:

  • nóż o długości ostrza 12 cm idealny do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów,
  • ostrze wykonane ze specjalnej stali VG-10, której stop powstał w Japonii i charakteryzuje się ogromną odpornością i ostrością,
  • całkowita długość noża z drewnianą rączką z drewna pakka wynosi 23 cm,
  • ostrze pokryto 3-warstwowym laminatem z czarnymi elementami dodającymi nożowi oryginalnego wyglądu.

Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię