Nóż Yanagi Sashimi Bunmei 30 cm Leworęczny

1804300L Bunmei Bunmei
599.00 PLN
599,00 zł
Dostawa gratis
Wysyłka: 3-5 dni roboczych
Odbierz w salonie w Krakowie: w tym samym terminie
Zamów przez tel. 12 312 4000 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
1804300L
Wymiary
Długość całkowita: 44,5 cm, długość ostrza: 30 cm
Materiały
stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa, drewno magnolii
Ograniczenia

Opis produktu

Specjalny nóż dostosowany dla osób leworęcznych! Nóż Bunmei Yanagi 30 cm to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba. Nóż zyskał taką nazwę ponieważ jego klinga przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie nadaje się do plastrowania surowej ryby lub mięsa, a to wszystko jednym cięciem. Nóż Bunmei Sashimi jest bardzo ostry, praktycznie nie trzeba go dociskać podczas krojenia. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Noże marki Bunmei są przeznaczone dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych narzędzi. Rękojeści noży Bunmei zostały wykonane ze szlachetnego drewna magnolii, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Marka

Marka Bunmei to siostra znanego na całym świecie prodcenta noży Global. Dzieło firmy Yoshikin, która od ponad 30 lat zajmuje się produkcją doskonałych noży kuchennych. W ofercie marki znajdziesz noże pzeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Rękojeści noży Bunmei zostały wykonane ze szlachetnego drewna magnolii, które zapewnia dobry chwyt. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię