Tagine Emile Henry, 32 cm, czerwony

EH345632 Emile Henry Emile Henry
639.99 PLN
639,99 zł
Dostawa od 16,00 zł
Wysyłka: w następnym dniu roboczym. Produkt dostępny w magazynie
Zamów przez email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
EH345632
Wymiary
Długość 32,5 cm
Wysokość 23 cm
Pojemność 3,0 l
Materiały
Ceramika
Zastosowanie
Gwarancja
10 lat

Opis produktu

Tagine Emile Henry 32 cm w kolorze czerwonym pozwoli ci przygotować pyszne dania kuchni marokańskiej.

Naczynie wywodzi się z rejonów Maroka i pierwotnie było używane do gotowania na wolnym ogniu. Pełna smaków, kolorów i aromatów kuchnia marokańska cieszy się od kilku lat ogromną popularnością, więc nic dziwnego, że tagine zaczęto także używać do powolnego gotowania na palniku oraz w do pieczenia i duszenia w piekarniku.

Tagine o długości 32,5 cm i wysokości 23 cm mieści się do większości uniwersalnych domowych piekarników. Jest to naczynie przeznaczone do powolnego gotowania, co pozwala stopniowo wydobywać smak potrawy i zachować wszystkie aromaty. Jego konstrukcja sprawia, że w trakcie gotowania para wodna swobodnie krąży po naczyniu, dzięki czemu potrawy są wyjątkowo aromatyczne.

Tagine Emile Henry ma piękny czerwony kolor i został w całości zrobiony z ceramiki, która idealnie nadaje się do używania zwłaszcza w piekarnikach. Materiał powoli się nagrzewa, długo trzyma ciepło i stopniowo je rozprowadza po całym tagine.

W razie potrzeby naczynia można także używać na kuchence gazowej, halogenowej, elektrycznej i ceramicznej, a także w kuchence mikrofalowej i zamrażarce. Po skończonym gotowaniu tagine można łatwo umyć w zmywarce.

Wykonano we Francji, producent udziela 10-letniej gwarancji na wady produkcyjne.

Cechy produktu:

  • tagine do gotowania potraw kuchni marokańskiej,
  • nadaje się do gotowania, duszenia i pieczenia,
  • można używać na wszystkich rodzajach kuchenek poza indukcją,
  • odporne na niskie i wysokie temperatury,
  • wykonano we Francji, 10-letnia gwarancja producenta

Marka

Emile Henry to wyjątkowa, francuska ceramika, której początki produkcji sięgają 1850 r. i małego, rodzinnego warsztatu w południowej Burgundii. Z biegiem lat oferta Emile Henry powiększała się i dziś naczynia żaroodporne i akcesoria kuchenne tej marki są znane i cenione na całym świecie. W ofercie Emile Henry są obecnie także specjalistyczne naczynia do wypieku bagietek, terriny, czy pasztetów. Najwyższej jakości brytfanny ceramiczne otrzymuje się przez wypalanie w 1150 stopniach Celsjusza -  są wytrzymałe na uderzenia i odporne na zmiany temperatury.
W sklepie Czerwona Maszyna bardzo cenimy fakt, że produkty Emile Henry podlegają ręcznej kontroli jakości i są podpisane od spodu inicjałem pracownika, który je sprawdzał!

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię