Tagine Emile Henry Flame Ø 32 cm, czerwony
Podstawowy | 0 | |
Magazyn HURTOWNIA | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 100000 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 |
towar niedostępny
Opis
Tagine to idealne rozwiązanie dla potraw gotowanych na niewielkim ogniu. Można w nim przygotować potrawy z ryb, dania wegetariańskie i mięsne - m.in. tradycyjną, marokańską kombinację duszonych mięs - jagnięciny, wołowiny i kurczaka z owocami, warzywami korzennymi, doprawioną cynamonem, imbirem i szafranem.
Charakterystyczna pokrywka umożliwia cyrkulację pary wodnej, dzięki czemu mięso staje się kruche i niezwykle delikatne, potrawa nie jest wysuszona i zachowuje składniki odżywcze.
Naczynie jest odporne na zmiany temperatury - można je wstawić do nagrzanego piekarnika bezpośrednio po wyjęciu z lodówki. Odpowiednie do wszystkich typów kuchenek: gazowych, elektrycznych, indukcyjnych (gdy używana jest płytka do kuchni indukcyjnych - do kupienia w dobrych sklepach AGD) oraz piekarników.
Można myć w zmywarce.
Dane techniczne
Kolor | czerwony |
Materiał | ceramika |