Chlebaki
Designerskie, eleganckie chlebaki i pojemniki na pieczywo do nowoczesnych kuchni. Zobacz także koszyki na pieczywo - odpowiednie do serwowania na stół.
-
179,90 zł
-
- Bestseller
229,00 złWysyłka: natychmiast. Produkt dostępny w magazynie -
229,00 zł
-
325,00 złDostawa gratis
-
119,00 złWysyłka: natychmiast. Produkt dostępny w magazynie
-
- -4 %
Special Price 239,04 zł
Normalna cena: 249,00 zł
-
- -4 %
Special Price 171,84 zł
Normalna cena: 179,00 zł
-
415,00 złDostawa gratis
-
415,00 złDostawa gratis
-
161,00 zł
-
- Nowość
239,00 zł -
- Nowość
199,00 zł -
- Nowość
239,00 zł -
- Nowość
199,00 zł -
- Nowość
239,00 zł -
- Nowość
239,00 zł -
- Nowość
199,00 zł -
- Nowość
199,00 zł
Eleganckie chlebaki
Każdy z nas lubi świeże pieczywo dlatego chlebak to niezbędne akcesorium w każdej kuchni. Dobre chlebaki ograniczają wysychanie pieczywa i zapobiegają osiadaniu pleśni – dlatego nie są kompletnie szczelne - posiadają wywietrzniki, lub niezupełnie szczelne pokrywy. Takie chlebaki są gwarancją tego, że pieczywo dłużej zachowa chrupiącą skórkę i piękny zapach. W dzisiejszych czasach równie ważne jak walory funkcjonalne są walory estetyczne. Dlatego często chlebak wybieramy kierując się jego formą i dopasowaniem do stylistyki kuchni, dbając o to by był jej ozdobą. W końcu z uwagi na znaczne rozmiary chlebaka nie przechowujemy w kuchennych szafkach, tylko stawiamy na blacie!
Klasyczny chlebak otwierany czy pojemnik na chleb?
Zaletą klasycznych chlebaków z klapą uchylaną do góry jest oczywiście nieszczelność pokrywy. Zwykle też są one znacznych rozmiarów i pomieszczą pieczywo dla całej rodziny. Występują w wielu kolorach i w bardziej tradycyjnej, lub bardziej nowoczesnej formie. Pojemniki na pieczywo są natomiast najczęściej zamykane od góry pokrywą drewnianą pełniącą funkcję deski do krojenia pieczywa. Są produkowane w wielu rozmiarach, dlatego łatwo wybrać spośród nich chlebak na małe porcje.
Chlebaki a kosze na pieczywo
Koszyki na pieczywo nie służą przechowywaniu pieczywa, lecz podawaniu go na stół. Ich konstrukcja jest zazwyczaj ażurowa i pięknie prezentują świeże bułeczki. Trzeba jednak pamiętać, by po skończonym posiłku pozostałe pieczywo umieścić z powrotem w chlebaku!