Patelnia Scanpan CTX Ø 20 cm

65002000CTX Scanpan Scanpan
499.00 PLN
499,00 zł
Dostawa gratis
Wysyłka: do 5 dni roboczych. Produkt dostępny w magazynie
Odbierz w salonie w Krakowie: w tym samym terminie
Zamów przez tel. 502 354 464 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
65002000CTX
Wymiary
Ø 20 cm
Materiały
Aluminium, powłoka tytanowo-ceramiczna, stal szlachetna
Typ kuchni
Zastosowanie
Ograniczenia

Opis produktu

Patelnia Scanpan CTX o średnicy 20 cm. Profesjonalna patelnia z długą, wygodną rączką, za którą swobodnie przenosi się ją i miesza sposobem podrzucania. Patelnie Scanpan CTX wykonane są z perfekcyjnego połączenia wysokiej jakości szczotkowanej stali szlachetnej (ścianki zewnętrzne), specjalistycznej powłoki tytanowo-ceramicznej (wnętrze) i rdzenia wykonanego z aluminium, dzięki któremu ciepło rozchodzi się w środku szybko i równomiernie.
Patelnie kolekcji Scanpan CTX to:
  • Nieprzywierająca powłoka nonstick, która sprawia, że przyrządzane w nich potrawy nie przywierają do dna i wyjątkowo lekko się je obraca. Specjalna powłoka Green Tek - pierwsza na świecie, która dla dobra środowiska nie zawiera związków PFOA i PFOS,
  • Opatentowana powierzchnia gotowania – bezpieczna do używania na niej metalowych akcesoriów jak np. łopatki, łyżki, szpatułki. W przypadku powstania uszkodzenia powierzchni patelni np. po użyciu noża, zarysowana powłoka nie wpływa na jakość powierzchni naczynia – wciąż jest ona tak samo dobra, jak na początku,
  • Patelnie Scanpan CTX wykonywane są z 5 warstwowej konstrukcji stali i platerowanego aluminium, które w 100% pozyskano z recyklingu. Optymalna grubość dna = doskonałe przewodnictwo ciepła i równomierne nagrzewanie się naczynia, bez tworzenia się tzw. gorących punktów,
  • Niskie zużycie energii,
  • Patelni Scanpan CTX nie powinno się myć w zmywarce, zaleca się mycie ręczne
  • Krawędzie, które nie absorbują brudu
  • Możliwość swobodnego używania patelni w piekarniku (do 260 stopni) oraz stosowania na wszystkich typach kuchenek, w tym na płytach indukcyjnych,
  • Smażenie bez użycia tłuszczu – dla zdrowia i najlepszego smaku szykowanych potraw. W przypadku chęci smażenia potrawy na głębokim oleju, należy najpierw lekko podgrzać patelnię (nie przegrzewać), a dopiero później wlać olej,
  • Trwale nitowany uchwyt – gwarancja wytrzymałości,

Solidne wykonanie w pięknym wydaniu. Wyprodukowano w Danii.

Marka

Duńska marka Scanpan słynie na świecie z wykorzystania najwyższej jakości stali szlachetnej 18/10, dopracowanej w każdym najdrobniejszym szczególe, oraz powłok tytanowo-ceramicznych, do stworzenia serii garnków i patelni do kuchni domowych oraz profesjonalnych restauracji. Klasyczne linie naczyń Scanpan, ich elegancka forma i wysoka estetyka wykonania sprawiają, że doskonale sprawdzają się one w każdych warunkach. Stworzone na wszystkie rodzaje kuchenek i płyt indukcyjnych, z podstawą o znakomitym przewodnictwie cieplnym. Najwyższa jakość w ekskluzywnym stylu!

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię