Tasak do mięsa Global G, 16 cm
Podstawowy | 1 | |
Magazyn HURTOWNIA | 38 | |
Magazyn WIRTUALNY | 100000 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 | |
Magazyn WIRTUALNY | 0 |
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Japońskie noże Global są znane na całym świecie. Tradycja marki sięga 1954 r. i jest kontynuacją wielowiekowej filozofii wytwarzania noży tak doskonałych, jak słynne, samurajskie miecze. Pierwszy nóż serii Global zaprojektował w 1985 r. Komin Yamada – od tego czasu ich popularność na świecie rośnie, a zadowolenie klientów sprawia, że nie potrzebują dodatkowej reklamy.
Podstawowe cechy noży Global:
- Klinga wykonana z doskonałej, wysokowęglowej stali nierdzewnej Cromova 18 (18% chromu, molibdenu i wanadu)
- Skala twardości stali 56-58 w skali C Rockwella (uzyskana poprzez specjalne obrabianie: najpierw w 1000 stopni Celsjusza, potem w -80 stopniach tzw. obróbki podzerowej). Taka twardość jest gwarantem niezwykłej ostrości, którą nóż zachowuje znacznie dłużej niż inne
- Charakterystyczny, wypukły szlifem głowni (widać go w przekroju poprzecznym) : to dzięki niemu ostrze kroi o wiele skuteczniej i świetnie radzi sobie z różnymi konsystencjami siekanych produktów
- Idealne wyważenie, które sprawia, że nóż świetnie leży w dłoni, jest lekki i „nie ciąży” podczas krojenia
- Brak zakamarków, w których mogłyby się zbierać pozostałości krojonych produktów
- Rękojeść pokryta regularnie rozmieszczonymi wgłębieniami (kropki) – to przyciemniony laserem metal, który nie ślizga się w dłoni i zapewnia mocny, pewny i stabilny chwyt noża
- Łatwo się je czyści i szybko ostrzy
Noże Global pierwszorzędnie sprawdzają się w kuchniach domowych i tych prowadzonych przez profesjonalnych kucharzy. Dziś sięgają po nie mistrzowie kuchni na całym świecie. To noże wielokrotnie nagradzane w prestiżowych konkursach jakości i wzoru na całym świecie.
Dane techniczne
Wymiary | Długość ostrza 16 cm |
Kolor | czarny |
Materiał | stal |