Naczynie do terriny lub pasztetu z praską Emile Henry 1,2 l

349791 Emile Henry
199.9
199,90 zł
Dostawa +14,90 zł
Wysyłka NATYCHMIAST / Jest w magazynie
Odbierz w salonie w Krakowie: w następnym dniu
Zamów przez tel. 12 312 4000 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
349791
Wymiary
Pojemność 1,2 l
20 x 15 cm
Materiały
Ceramika
Zastosowanie

Opis produktu

Przysmak kuchni francuskiej - w polskich kuchniach. Naczynie do przygotowania terriny - rodzaju pasztetu z ryb, mięsa lub warzyw.
Wymieszane składniki wkłada się do ceramicznej formy i tradycyjnie piecze w kąpieli wodnej - w przeciwieństwie do zwykłego pasztetu, terrina nie jest pieczona, ale raczej gotowana w piekarniku. W naczyniu można też upiec tradycyjny pasztet.
W komplecie znajduje się pokrywka oraz dopasowana pras...
Przysmak kuchni francuskiej - w polskich kuchniach. Naczynie do przygotowania terriny - rodzaju pasztetu z ryb, mięsa lub warzyw.
Wymieszane składniki wkłada się do ceramicznej formy i tradycyjnie piecze w kąpieli wodnej - w przeciwieństwie do zwykłego pasztetu, terrina nie jest pieczona, ale raczej gotowana w piekarniku. W naczyniu można też upiec tradycyjny pasztet.
W komplecie znajduje się pokrywka oraz dopasowana praska dzięki której pasztet będzie jednolity i nie będzie się rozpadał.
Każde naczynie, wytworzone ręcznie z burgundzkiej gliny, jest sygnowane znakiem artysty, który je wykonał. Wyprodukowano we Francji.
Specjalna ceramika HR, z której wykonano formę, charakteryzuje się dużą odpornością na wysokie temperatury, a więc jest przeznaczona głównie do stosowania w piekarnikach. Po wstawieniu formy do piekarnika temperatura w niej wzrasta stopniowo, a ciepło jest rozprowadzane równomiernie. Umożliwia to doskonałe wypieczenie i jednoczesne wydobycie pełni jego smaku i aromatu potrawy. Z łatwością wyjmiemy z formy gotowy wypiek.
Można myć w zmywarce.

Marka

Marka Emile Henry to wyjątkowa, francuska ceramika, której początki produkcji sięgają 1850 r. i małego, rodzinnego warsztatu w południowej Burgundii, sercu Francji. Dziś ceramika kuchenna i akcesoria Emile Henry są znane i cenione na całym świecie. Najwyższej jakości ceramika otrzymywana przez wypalanie w 1150 stopniach Celsjusza jest wytrzymała na uderzenia i odporna na zmiany temperatury. Każdy jej element jest sprawdzany ręcznie – i podpisany u dołu naczynia inicjałem pracownika, który go wyprodukował.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię