Nóż szefa kuchni Tojiro Limited 24 cm

F-1106 Tojiro Tojiro
989.00 PLN
989,00 zł
Dostawa gratis
Wysyłka: do 5 dni roboczych. Produkt dostępny w magazynie
Odbierz w salonie w Krakowie: w tym samym terminie
Zamów przez tel. 502 354 464 lub email bok@czerwonamaszyna.pl

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
F-1106
Wymiary
Długość ostrza 24 cm
Długość noża 37 cm
Materiały
Stal szlachetna VG-10, drewno eco

Opis produktu

Nóż szefa kuchni Tojiro Limited o długości ostrza 24 cm - posiadając ten nóż w swojej kuchni każde gotowanie będzie prostsze i bardziej efektywne.

Uniwersalny nóż szefa kuchni japońskiej marki Tojiro specjalizującej się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych. Z jego pomocą możesz porcjować mięso, kroić pożywne warzywa i siekać aromatyczne zioła.

Ostrze noża Limited pokryto 3-warstwowym laminatem z czarnymi elementami, a rdzeń - wykonano z VG-10 - specjalnej stali nierdzewnej, której stop powstał w Japonii i jest wykorzystywany do produkcji noży najwyższej jakości. Twardość ostrza wynosi 61 HRC +/- 1.  

Ostrze posiada charakterystyczne młotkowanie, dzięki czemu krojone produkty nie przywierają do klingi. Rękojeść noża wykonana została z drewna eco - połączenia tworzywa sztucznego z mączką drzewną, które jest higieniczne i bardzo komfortowo leży w dłoni.
3 eleganckie, srebrne nity dodają całej formie noża elegancji i sprawiają, że pasuje on do każdej kuchni.

Cechy produktu:

  • nóż o długości ostrza 24 cm idealny do wszelkiego rodzaju prac jak szatkowanie, porcjowanie i siekanie,
  • ostrze wykonane ze specjalnej stali VG-10, której stop powstał w Japonii i charakteryzuje się ogromną odpornością i ostrością,
  • całkowita długość noża z rękojeścią wynosi 37 cm,
  • ostrze pokryto 3-warstwowym laminatem z czarnymi elementami dodającymi nożowi oryginalnego wyglądu,
  • rączka z ekologicznego drewna, która pewnie leży w dłoni podczas krojenia,
  • 3 srebrne nity na rękojeści nadają nożowi nowoczesną formę.






Marka

Japońska marka Tojiro specjalizuje się w produkcji niezwykle ostrych noży kuchennych, których doskonałość wynika z wiedzy i doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Nieustające poszukiwanie ostrza perfekcyjnego sprawia, że noże Tojiro znane są dziś i cenione przez największe sławy kulinarnego świata. Opatentowana w Japonii metoda skuwania stali o różnej zawartości węgla („DP”) stawia te noże w światowej czołówce jakości i ostrości. Kryształ tradycyjnej, japońskiej technologii.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię