Nóż ceramiczny Santoku Kyocera White Series z żółtą rączką, 14 cm

FK-140WH-YL Kyocera Kyocera
245.00 PLN
Produkt chwilowo niedostępny.


RODO
Administratorem Twoich danych osobowych jest Creative Products Hanna Zasada (operator sklepu Czerwona Maszyna) z siedzibą w Krakowie (31-429), przy ul. Łukasiewicza 3. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania ze sklepu Czerwona Maszyna, w tym dokonywania transakcji w sklepie. Umożliwiamy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Czytaj pełną treść: Ochrona Danych Osobowych

Specyfikacja i dane techniczne

Kod producenta
FK-140WH-YL
Wymiary
Długość ostrza: 14 cm
Materiały
Ostrze z ceramiki, rękojeść z tworzywa sztucznego

Opis produktu

Nóż Santoku jest dla kucharza tym, czym miecz dla samuraja - wyznacznikiem statusu i umiejętności. Dlatego też ostrzy tych uzywają szefowie kuchni w japońskich restauracjach. Nożem Santoku pokroisz zarówno mięso, jak i warzywa. Jest idealny również do siekania ziół.

Marka

Kyocera specjalizuje się w wytwarzaniu wyposażenia kuchni z ceramiki o specjalnych właściwościach. Od ponad 30 lat Kyocera jest producentem noży ceramicznych o niezwykłej ostrości. Noże te zyskały dużą popularność wśród najlepszych kucharzy na świecie, a także wśród kucharzy - hobbystów. W sklepie Czerwona Maszyna cenimy kolekcje noży i drobne akcesoria kuchenne Kyocera za wyjątkową ostrość, która utrzymuje się dłużej niż w jakichkolwiek stalowych narzędziach kuchennych.

Narzędzia kuchenne Kyocera nie korodują i nie niszczeją pod wpływem działania kwasów czy zasad, a ich wyjątkowo gładka powierzchnia nie przepuszcza zarazków, olejów ani soli. Noże ceramiczne Kyocera są obojętne chemicznie i nie wydzielają jonów metali, więc nie zmieniają smaku ani koloru produktów – krojone nimi warzywa czy owoce nie brązowieją i nie grozi im metaliczny posmak. Ultralekkie ceramiczne klingi zachowują niewiarygodną ostrość o wiele dłużej niż ich metalowe odpowiedniki i nigdy nie rdzewieją. 

Noże i obieraczki Kyocera są wykonane z bardzo twardej ceramiki (ustępuje pod względem twardości jedynie diamentowi) i są zdrową alternatywą tradycyjnych stalowych narzędzi.

Opinie

0,0 średnia ocena klientów
0 0 5 0
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Bądź pierwszym i Dodaj własną opinię